Wednesday, April 27, 2016

"HIMARA NUK GJUNJEZOHET ME MEDOTA OSMANO KOMUNISTE: KUJDES, KA HISTORI, ASKUSH NUK MUND TA DIJE SE SI MUND TE PERCEPROJNE GJERAT.


KOMUNITETI HIMARIOT

"HIMARA NUK GJUNJEZOHET ME MEDOTA OSMANO KOMUNISTE: KUJDES, KA HISTORI, ASKUSH NUK MUND TA DIJE SE SI MUND TE PERCEPROJNE GJERAT.

TRI AMBASADA, USA, EU DHE GREKE, PO MONITOROJNE AKSIONIN E QEVERISE SHQIPTARE, PER TE DITUR SE CFAR KA SYNIM, QEVERIA SHQIPTARE, E CILA PO DEMTON PASURITE E HIMARIOTEVE AUTOKTONE, NE NJE KOHE QE VEPRA MADHORE, E PRESIN QEVERINE DHE PARLAMENTIN, PER TE LUFTUAR KRIMIN DHE TE KALOJNE REFORMEN NE DREJTESI DERI NE QERSHOR.

KOMUNITETI HIMARIOT, NE NJE TAKIM SPECIAL, KA INFORMUAR SOT NE TIRANE, AMBASADORIN GREK NE TIRANE Z. ROKANA, PER AKSIONET E FUNDIT TE INUK, NDERSA HIMARIOTE TE TJERE ME PASAPORTA USA DHE EU, JANE DREJTUAR AMBASADAVE PERKATESE NE TIRANE.

LIDHUR ME NJE VALE SHQETESIMESH NE RAJONIN E HIMARES, ME KONKRETISHT NE DHERMI DHE VUNO NE PRAG TE FESTES SE PASHKEVE DHE CELJEN E SEZONIT TURISTIK, HIMARA ESHTE VENEN NE TERRORIN E INUK DHE TE FORCAVE TE USHTRISE.

QYTETAREVE HIMARIOTE AUTOKTONE, U LIHEN NE DERRE TE SHTEPISE LETRA QE LAJMEROJNE SE DO TU PRISHET SHTEPIA APO BISNESI NE PRONEN E TYRE 3 MIJE VJECARE.

BANORET E SAJ VECANERISHT NE DHERMI, TE CILET NE MUNGESE TE TE RRINJVE, JANE TE MOSHUAR DHE PENSIONISTE, JANE SHOKUAR NGA VENDOSMERIA E NJE GRUPI PREJ 30-40 PERSONASH CIVILE QE NE CDO KONFRONTIM, PERDORIN FJALEN "JEMI SHTET DHE KETU DO BEJME SI TE DUAM NE" ME MAKINA TE USHTRISE DHE INUK, QE I TERORIZOJNE PREJ NJE JAVE, ME TE NJEJTIN SHKAK: DO PRISHEN NDERTIMET QE PRISHIN IMAZHIN E QENDRES MUZEALE TE FSHATIT.

KOMUNITETI HIMARIOT I BEN THIRJE Z. RAMA, TE JETE I KUJDESHSHEM ME BANORET E DHERMIUT, DHE TE MOS PERSERITET IMAZHI QE SHKAKTOI PRISHJA E KISHES AG ATHANASIOS, PER TE VETMIN SHKAK SE NUK DUHET TE PRISHET IMAZHI I HIMARES TURISTIKE NE PRAG TE SEZONIT SI DHE QE BANORET TE FESTOJNE PASHKET JO NE SHTET RRETHIM. ASKUSH NUK KA TE DREJTE TE NDRYSHOJE HISTORINE PER FAKTIN SE ESHTE "SHTET APO QEVERI".

NA DUHET TE PERSERISIM SE VEC PROBLEMIT TE PRONAVE, MES QEVERISE SHQIPTARE DHE QYTETAREVE HIMARIOTE TE CILET NUK JANE VETEM QYTETARE SHQIPTARE POR AMERIKANE DHE EUROPIANE, TE CILET NUK PERFAQESOJNE DOMOSDOSHMERISHT LINJEN DHE MENDIMET E AUTORITETET VENDORE DHE POLITIKE TE QEVERISE, KANE LINDUR KONTRADIKTA THELLESISHT KONFLIKTUALE, ETNIKE DHE POLITIKE, PER TE CILEN, ASKUSH NUK MUND TE DIJE SHKALLEN E RREZIKUT DHE TE STABILITETIN NE TE ARDHMEN, KJO PER FAKTIN SE NE MEDIAN SHQIPTARE, NUK JEPET ASNJE LAJM DHE NUK INFORMOHET OPINIONI PUBLIK I SHENDISHE SHQIPTAR.