Thursday, August 6, 2020

Albania-Suspected ISIS Member Extradited to Germany August 6, 2020
 

On August 4, Tajikistan citizen Komron Zukhurov was extradited from Albania to Germany, where he is wanted as a member of a terrorist group.He entered Albania illegally and was arrested in Tirana in April 2020.

Zukhurov stands accused of being part of an ISIS terrorist cell. An Albanian court ordered his extradition to Germany in June.

Tuesday, May 10, 2016

KOMUNITETI HIMARIOT: VIJA E KUQE E HIMARES, NUK MUND TE KALOHET NGA SHTETI SHQIPTAR
KOMUNITETI HIMARIOT

DEKLARATE SHTYPI

KOMUNITETI HIMARIOT I MBLEDHUR NE TIRANE , 9 MAJ 2016, NEPERMJET ZGJEDHJEVE DEMOKRATIKE, VENDOSI PER NDRYSHIME DHE MARJE VENDIMESH TE MEPOSHTME.

KRYESIA E RE E KOMUNITETIT HIMARIOT U VOTUA DHE U VENDOS UNANIMISHT ME:

VENDIM 1.

1. ILIR PACO, GAZETAR PUBLICIST
2. PLATOR NESTURI, DIPLOMAT, GAZETAR
3. EDMOND DOKO, DIRIGJEND MUZIKANT
4. ARJAN DHRAMI, JURIST AVOKAT PENALIST
5. STAVRI MARKO, GAZETAR, PUBLICIST
6. ELTON BOLLANO, DOKTOR, KANDIDAT SHKENCE MJEKESI
7. NIKOLLAQ NERANXI, POLITIKAN, BISNESMEN

VENDIM 2.

STAVRI MARKO ZGJIDHET KRYETAR I KESHILLIT
NIKOLLAQ NERANXI ZGJIDHET DREJTOR EKZEKUTIV

VENDIM 3.

KRYESIA E RE, TE PERGATISE DOKUMENTACIONIN PER TE CUAR NE GJYKATEN KUSHTETUESE, VENDIMIN E PARLAMENTIT TE SHQIPERISE, DATE 30 KORRIK 2014, PER "NDARJEN TERRITORIALE".

Wednesday, April 27, 2016

"HIMARA NUK GJUNJEZOHET ME MEDOTA OSMANO KOMUNISTE: KUJDES, KA HISTORI, ASKUSH NUK MUND TA DIJE SE SI MUND TE PERCEPROJNE GJERAT.


KOMUNITETI HIMARIOT

"HIMARA NUK GJUNJEZOHET ME MEDOTA OSMANO KOMUNISTE: KUJDES, KA HISTORI, ASKUSH NUK MUND TA DIJE SE SI MUND TE PERCEPROJNE GJERAT.

TRI AMBASADA, USA, EU DHE GREKE, PO MONITOROJNE AKSIONIN E QEVERISE SHQIPTARE, PER TE DITUR SE CFAR KA SYNIM, QEVERIA SHQIPTARE, E CILA PO DEMTON PASURITE E HIMARIOTEVE AUTOKTONE, NE NJE KOHE QE VEPRA MADHORE, E PRESIN QEVERINE DHE PARLAMENTIN, PER TE LUFTUAR KRIMIN DHE TE KALOJNE REFORMEN NE DREJTESI DERI NE QERSHOR.

KOMUNITETI HIMARIOT, NE NJE TAKIM SPECIAL, KA INFORMUAR SOT NE TIRANE, AMBASADORIN GREK NE TIRANE Z. ROKANA, PER AKSIONET E FUNDIT TE INUK, NDERSA HIMARIOTE TE TJERE ME PASAPORTA USA DHE EU, JANE DREJTUAR AMBASADAVE PERKATESE NE TIRANE.

LIDHUR ME NJE VALE SHQETESIMESH NE RAJONIN E HIMARES, ME KONKRETISHT NE DHERMI DHE VUNO NE PRAG TE FESTES SE PASHKEVE DHE CELJEN E SEZONIT TURISTIK, HIMARA ESHTE VENEN NE TERRORIN E INUK DHE TE FORCAVE TE USHTRISE.

QYTETAREVE HIMARIOTE AUTOKTONE, U LIHEN NE DERRE TE SHTEPISE LETRA QE LAJMEROJNE SE DO TU PRISHET SHTEPIA APO BISNESI NE PRONEN E TYRE 3 MIJE VJECARE.

BANORET E SAJ VECANERISHT NE DHERMI, TE CILET NE MUNGESE TE TE RRINJVE, JANE TE MOSHUAR DHE PENSIONISTE, JANE SHOKUAR NGA VENDOSMERIA E NJE GRUPI PREJ 30-40 PERSONASH CIVILE QE NE CDO KONFRONTIM, PERDORIN FJALEN "JEMI SHTET DHE KETU DO BEJME SI TE DUAM NE" ME MAKINA TE USHTRISE DHE INUK, QE I TERORIZOJNE PREJ NJE JAVE, ME TE NJEJTIN SHKAK: DO PRISHEN NDERTIMET QE PRISHIN IMAZHIN E QENDRES MUZEALE TE FSHATIT.

KOMUNITETI HIMARIOT I BEN THIRJE Z. RAMA, TE JETE I KUJDESHSHEM ME BANORET E DHERMIUT, DHE TE MOS PERSERITET IMAZHI QE SHKAKTOI PRISHJA E KISHES AG ATHANASIOS, PER TE VETMIN SHKAK SE NUK DUHET TE PRISHET IMAZHI I HIMARES TURISTIKE NE PRAG TE SEZONIT SI DHE QE BANORET TE FESTOJNE PASHKET JO NE SHTET RRETHIM. ASKUSH NUK KA TE DREJTE TE NDRYSHOJE HISTORINE PER FAKTIN SE ESHTE "SHTET APO QEVERI".

NA DUHET TE PERSERISIM SE VEC PROBLEMIT TE PRONAVE, MES QEVERISE SHQIPTARE DHE QYTETAREVE HIMARIOTE TE CILET NUK JANE VETEM QYTETARE SHQIPTARE POR AMERIKANE DHE EUROPIANE, TE CILET NUK PERFAQESOJNE DOMOSDOSHMERISHT LINJEN DHE MENDIMET E AUTORITETET VENDORE DHE POLITIKE TE QEVERISE, KANE LINDUR KONTRADIKTA THELLESISHT KONFLIKTUALE, ETNIKE DHE POLITIKE, PER TE CILEN, ASKUSH NUK MUND TE DIJE SHKALLEN E RREZIKUT DHE TE STABILITETIN NE TE ARDHMEN, KJO PER FAKTIN SE NE MEDIAN SHQIPTARE, NUK JEPET ASNJE LAJM DHE NUK INFORMOHET OPINIONI PUBLIK I SHENDISHE SHQIPTAR.

Thursday, January 28, 2016

LIGJI 7501, I PASHMANGSHEM NGA FALIMENTIMIQeveria shqiptare, pretendon se e zgjidh Ceshtjen e Pronave me kompesimin e 2.5 miliard euro (gjysma e vjetore e Buxhetit te Shqiperise) , per 10 vite, ndersa nuk jep asnje garanci per kete kompesim.

Por ekonomia nuk mund te ece bazuar ne kete ligj 7501, si pasoje Shteti po shkon drejt nje vete deshtimi te ri. Me keq, paraqitet gjendja katarstrofike, jo vetem Konsitucionale pasi prona (dhe jo titulli toke) mbrohet me Kushtetute dhe aktet Nderkombetare, por ndertimet ne disa qindra mijera ne gjithe territorin, e bejne te konfliktual me pasoja shoqerore.

Deri me sot, jane vrare per ceshtjen e prones ne shqiperi rreth 4000 vete, por vete Ligji 7501, per taa qe nuk e dine, tregon dhe per pasojat e veta, vecanerisht ne zonat ne te cilen nuk eshte kryer regjistrimi i titujve te pronesise dhe me konkretisht ne Bregdetin Jonian.

Cili eshte rreziku i nje konfrontimi te ri, mes pronareve, ndertuesve dhe bleresve ne zonen Himara Sarande Ksamil, e cila eshte e pamenazhuar nga projekti i BE-OSBE dhe qe investimet e dyshimta me popullsi te deportuar, mund te shkaktojne kriza destabiliteti?

Edi Rama dhe Sali Berisha, kane pranuar faktin se jane deportuar me mijera familje si nga veriu dhe nga vise te tjera matane malit, per te grabitur tokat e banoreve autoktone, himariote dhe sarandiote.. Mes dy lidereve, ka ngelur vetem fakti te denoncojne marveshjen me interes nacional, te firmosur nga disa forca politike, me termin: "Asimilimi i Himares me metoda te buta ligjore."

Sot, pushteti i Bashkise Himare, i varur plotesisht nga qendra Tirana dhe pa asnje autoritet autonom, po ndermer inisiativa per te veteshperndare hipoteka, pa bere regjistrimin nga OSBE si institucioni me i besueshem ne vend. Ky eshte nje gabim i madh me pasoja te pariparueshme per komunitetin, pasi kryet menaxhimi pa deklarate kufitaresh dhe dokumenta fallso.

Paradoksalisht ish Kryetari i Bashkise Vasil Bollano, akuzohet nga prokuroria se ka dhene 57 leje ndertimi ne token bujqesore 7501, e cila e pamenaxhuar ende, nuk lejon te ndertohet, as te dhurohet dhe as te shitet. Nderkohe po keto godina kryesisht te oligarkeve jo himariote, sot po hipotekohen nga Bashkia e Re e Himares, me qindra siperfaqe dhe godina, kryesisht ne Dhermi. A ja vlen te komentosh se ne nje ane shkelesi i ligjit duhet te denohet dhe nga ana tjeter te tjere ne vendin e tij, po legalizojne te paligjshmen, pikerisht ndaj nje akuze te ngritur ndaj tij?

Ne 2014, Keshilli Bashkise Himare, shperndan toka komunitare per 140 familje, ne baze te VKM per shtyrjen e afatit te perfundimit te Ligjit 7501, deri ne 2016. Pa patur as harta, as tapi por ne toka komunitare, ky vendim u aprovua nga paria e Tiranes, per te ligjeruar investimet mafioze ne rajonin e Himares, kryesisht ne Dhermi, ku jane shperndare 120 tapi, dhe hipotekuar me tej 400..

Tashme Me qindra banore, qe jetojne kryesisht ne emigracion, poseidojne tapi me Ligjin 7501, per te cilen, vetem 1/3 e mbrojne ligjin 7501. Pjesa dermuese, hipotekojne me menyra korruptive, me ndihmen e institucioneve jo te besueshme shqiptare si noteria dhe hipoteka, toka me Ligjin 7501 por edhe musha, kullota dhe cfaredo gjeje tjeter,,, pa u kryer regjistrimi perundimtar i titujve te pronesise nga OSBE dhe BE.

Ne kete pike, kemi arritur ne kete perfundim, se:

Ne rast se Ligji 7501 i cili eshte ndermare nisme politike nga Presidenti i Republikes edhe nga forca te opozites por edhe te pamundesise se shtetit qe te gjeneroje me miliarda te ardhura per kompesim, do te rrezohet, atehere dalim ne konkluzionin se:

Ne Himare, Sarande dhe Ksamil, (kryesisht) tokat me 7501, te shitura, tjetersuara, ose ndertuara, pa u kryer regjistrimi dhe menazhimi fillestar i titujve te pronesise, dalin NUL dhe neperpjet trasanksioneve te dyshimta, ato do te cojne nje lirim masiv te hapsirave dhe perplasje mes personave qe kane shitur dhe atyre qe kane blere. Ky eshte nje konfrontim me pasoja te rrezikshme, midis humbsve te prones se blere, pa tiull te mirefillte pronesie dhe atyre qe e kane shitur, per te cilen shume Himariote nga Dhermiu, jane pergjegjes.

Pse do te ndodhe konfrontimi?

Banoret, Politika, Gjeopolitika, Organizatat, Diaspora, Emigrantet, Kisha, grupet e interesit autoktone te kesaj zone qe u eshte mare toka, do te risin kerkesen ndaj te drejtave dhe lirive te njeriut dhe prones, pasi do te binden qe prona trashegohet, as nuk dhurohet dhe as nuk shperndahet sipas tekave te Partive politike qe sa vijne ne pushtet, inskenojne taksa te paparashikuara per te demshperblyer shemtiren konstitucionale qe kane realizuar per grabitje pronash.

Greqia. Shteti hellen, si pergjegjes ndaj popullsise autoktone greke, ne bregdetit Jonian, eshte i interesuar drejteperdrejt, qe nepermjet projektit BE-OSBE, si donator, te mos krijoje asnje iluzion ndaj Tiranes, se mos kryerja e Regjistrimit te Titujve te Pronesise, ose planeve te Shtetit Shqiptar per grabitje, tokash ose favorizimie te oligarkeve me 1 euro, nuk do te thote se procesi ka deshtuar, dhe se pronat e himarioteve, do te shnderohen me popullsi shqiptare..

Nga ana tjeter Tirana nxiton te krijoje premisa te shnderoje ne nje kohe rekord Rajonin e Himares, ne nje Sarande te dyte, duke i krijuar nje seri ligjesh kushtetonjese, per te favorisuar oligarket dhe investimet e tyre ne kete zone.

Kjo perplasje gjeopolitike, ka nje fund te deshperuar per ata qe e gatuan kete katrahure, qe nga ligji 7501 i vitit 1991 dhe deri ne ditet e sotme.

Monday, January 18, 2016

NJOFTIM PER MOSPJESEMARJEN E KOMUNITETIT HIMARIOT NE USA

Perfundimisht, Komuniteti Himariot, nuk do te mare pjese ne Takimin qe do te zhvillohet ne USA ne datat 19-21 Shkurt. Kjo pasi ka paqartesi rreth qendrimit qe do te mbaje per nje seri ceshtjesh, te cilat lidhen me politikat aspak unifikuese vecanerisht per qendrimin per pronen.

Eshte kjo arsyeja qe mos pjesemarja jone, jo detyrimisht ka te beje me ftesa, pasi cdo himariot, eshte i lire te mare pjese sipas nje njoftimi nga Himarioton Society in USA, Organizatorja e Eventit, por menyra e trajtimit te ceshtjeve qe rradhiten, eshte plotesisht kontraversale dhe pa shprese.

Komuniteti Himariot, si Institucion qe mbron Lirite dhe te Drejtat e Njeriut, i permbahet Deklarates se Dhermiut 19 Qershor 2014, i cili parashtron qarte, zgjidhjen e problemit te prones, duke Shpallur Mosbindje Civile per Ligjin 7501, zgjidhjen me ane te Referendumit Popullor Himariot te problemeve kardinale sic eshte Reforma Territoriale dhe ndarja e pushtetit Autonom Administrativ nga ai Shteteror,, si dhe te Drejten e Vetevendosjes, si norme Historiko Territoriale, brenda kornizave europiane.

Komuniteti Himariot, nuk mbeshtet asnje force politike ne Shqiperi, pervec nje qendrimi te unifikuar Pan Himarioton, i cili mesaduket nuk do te ndodhe. 


Tuesday, January 12, 2016

RRETH TAKIMIT PAN HIMARIOT NE USA

The Himara Community 
KOMUNITETI HIMARIOT
Tirana, Albania


 Komuniteti Himariot, pershendet inisiativen e mare nga Himarioton Society ne Meriland te USA, per te organizuar nje Konvente Pan Himariote, ne datat 19 - 23 shkurt 2016, sipas nje publikimi ne rrjetin Facebook.

Por megjithate, Komuniteti Himariot i Shqiperise, nuk ka ende asnje informacion zyrtar, si dhe programin analitik te ketij eventi. Ne mendojme se pjesemarja jone, duhej te ishte konsultuar kohe me pare, ne baze te Memorandumit qe ka me simotren Himarioton Society ne USA, dhe si e tille, vendimi per pjesemarje i yne, qendron ende i paqarte.

Komuniteti Himariot i Shqiperise, pasi te mare zyrtarisht projektin e Konventes, do te shprehet ne lidhje me objektivat qe do te arrihen, pasi te jete keshilluar, brenda politikave te strategjise, qe ai perfaqeson.

Nderkaq, Komuniteti Himariot, njofton se, do te mbledhe Kryesine per te diskutuar  disa ceshtjesh te rendesishme, vecanerisht pas kthimit nga Presidenti i Republikes, Ligji per Pronen.


Tirane 09/01/2016


Monday, January 4, 2016

KUSH E KA PROPOZUAR DHE VENDOSUR STEMEN E BASHKISE HIMARE?

K. Jorgji, eshte personi qe ka paraqitur Kryesise se Komunitetit Himariot, qe te ndryshohen Emblemat dhe Stemat e Bashkise Himare dhe Shoqates, por ky propozim u hodh poshte nga te gjithe.

Te pakten 9 anetare te Komunitetit Himariot dhe Shoqates Bregdeti, pjesemares ne nje takim ne Hotel "Sherraton" ne Tetor 2010, e dine shume mire se Propozimi i bere nga K. Jorgji, ish anetar i Kryeise se Komunitetit Himariot, (nuk ben pjese, por i vetedeklaruar dhe ikur prej kesaj Shoqate) sot ka pushtuar mediat ne Shqiperi, pasi Bashkia Himare, ka vendosur zyrtarisht ta mbaje kete propozim, i cili zhduk historine dhe trashegimine e popullit Himariot.

Kjo nuk eshte hera e pare, qe ky person ngaterron karrieren e tij me ceshtjet qe perfaqesojne perpjekjet e Himarioteve, per te rikthyer vemendjen ne ceshtjet me delikate. Z. Jorgji, u deklaroi pjesemaresve ne takim se "duhet te ndryshojme simbolet e Himares pasi nuk marim dot fonde, dhe na etiketojne si perfaqesues te Vorio Epirit". Per kete arsyje, ai ka ushtruar trysni ndaj Komunitetit Himariot te ndryshonte simbolin zyrtar te saj, e cila nuk u pranua.

Sot, eshte pergjegjesi e madhe qe Bashkia Himare, ka nje simbol qe po e tallin te gjitha mediat, te vjedhur diku te kopjuar, duke injohuar vlerat europiane kristiane te Himares se pavarur dhe mijera vjecare, ekzistence dhe dinjitet.

Pjesemares ne Takim:

Niko Nesturi (Shoq. Bregdeti), Theodhori Bollano (Kom. Himariot), Niko Pano (Shoq. Bregdeti), Plator Nesturi (Kom. Him) Kristaq Jorgji (Kom. Him) Stavri Marko (Kom. Him) Dhimiter Malo (Kom. Him) Nonda Konomi (Kom. Him) Harrilla Duni (Kom. Him)

Top Channel Video..  http://www.dailymotion.com/video/x3juqix

Friday, August 28, 2015

Deklarate : Kisha e Shen Athanasit, e shenjte, e paprekshme, e patjetersueshme.

KOMUNITETI HIMARIOT
SHOQATA BREGDETI

 

Komiteti Himarjot dhe Shoqata Bregdeti. Lidhur me ngjarjen tronditese ,keto ditet e fundit ne fshatin e Dhermiut qe rezulton me shkaterrimin e plote te Kishes " Shen Athanasit " prej Inspektoriatit Shteteror te ndertimeve INUK dhe Bashkise Himare , Komuniteti yne Orthodoks ,eshte thellesisht i shqetesuar dhe i pataksur. Kryerja e nje veprimi te tille , sipas nesh , eshte nje shkelje e rende dhe flagrante e te drejtave Universale te njeriut , qe bie ne kundershtim te hapur me normat nderkombetare si dhe Kushtetuten e Republikes se Shqiperise dhe Ligjeve te tjere ne zbatim te saj .

Argumentet e shprehura nga Institucionet Shteterore per te "ligjeruar " veprimin e shemtuar ne shembjen e kishes se mesiperme , jane te pambeshtetura ne fakte reale si dhe bazen ligjore . Keshtu , pretendohet se : Kisha ne fjale , eshte ndertuar pa lejen e organeve kompetente Shteterore , se ajo eshte ndertuar mbi nje kishe te meparshme , se eshte dhunuar vendvarrimi i " hapesit te shkolles Shqipe " , ne fshatin e Dhermiut , te te ndjerit Nilo Katalanoja , duke i cfarosur eshtrat e tij ", se kisha i ngjante nje objekti te papershtatshem etj. dhe per rrjedhoje ne vend te saj , shteti do te ndertoje nje kishe te re me prestigj .

Keto argumente jane te pa mbeshtetura ne te dhena reale , dhe qe vijne ne kundersh
tim me realitetin dhe me historin . Ndertimi i Kishes se " Shen Athanasit " , eshte berre ne kohen kur ne vendin tone , rindertoheshin e restauroheshin te gjithe objektet fetare te shkaterruara nga sistemi i meparshem , ne menyre qe besimtareve t'iu krijoheshin te gjitha mundesite per te realizuar realisht te drejten e tyre . Pra , ndertimi i saj , nuk eshte nje rast i shkeputur , i vecante qe duhej te kerkonte nje rregullim ligjor me vete . Por , nderkohe theksojme se , ndertimi i saj , si objekt kulti , nuk mund te njehsohet me objektet e tjera te ndertuara nga individet per nevojat e tyre , pasi ajo si objekt kulti , nuk i sherben nje individi , por nje grupi besimtaresh

Dhe , vec ketyre argumentave , edhe nese do te ishte nje objekt i ndertuar pa lejen e organeve kompetente Shteterore , Shteti ndertimet e kryera para disa viteve , i ka njehsuar si ndertime me leje . Akoma me teper , ne baze te ligjit Nr 10075 date 22.01.2009 , te shpallur me Dekretin Nr . 6033 date 22.01.2009 te Presidentit te Republikes se Shqiperise , eshte ratifikuar " Marreveshja ndermjet Keshillit te Minustrave te Republikes se Shqiperise dhe Kishes Ortodokse Autoqefale te Shqiperise per rregullimin e marredhenieve te ndersjella " , per rrjedhoje shembja e Kishes se " Shen Athanasit " , nga palet , duhej te zgjidhej mbi bazen e kesaj marreveshje ligjore .

Vec sa siper , e ndjejme te nevojshme te theksojme se , Bregdetasit ne teresi dhe Himarjotet ne vecanti , cfaredo lloj situate qofte : e veshtire , komplekse , apo qe mund te sillte pasoja te renda per ta , deri ne humbjen e jetes se tyre , kane respektuar me korrektesi rregullat njerzore , zakonet e traditat e bukura te atij trualli te bekuar nga Zoti , duke respektuar miqte , dashamiresit apo cilindo person qofte qe , kerkonte ndihme per mbi jetese .... Keshtu ka ndodhur dhe me trajtimin e te ndjerit Nilo Katalanoja . Ne vitin 1694 , misionari Nilo Katalanoja pasi rihapi shkollat ne Dhermi dhe Himare , ( nje vit me pare ) , vdiq ne Portò Palermo ( Qeparo ) ne momentin qe po shkonte per t'u mjekuar ne Korfuz . Trupi i tij u varros me nderime ne fshatin e Dhermiut .

Keshtu shkruajn studiuesi dhe botuesi Nilo Borgia ne vepren e tij " I Monaci basiliani d'Italia in Albania " ne vitin 1935 fq. 58 . Nje popull besimtar me tradita te tilla njerzore , si Komuniteti i ketyre aneve , nuk mund te percmohet ne nje mentre te tille , aspak njerzit . Kesaj popullate , ne cdo kohe nuk i ka munguar kultura , edukata , dija , mirekuptimi , miresjellja ne zgjidhjen e cfaredo problemi qofte , sado i veshtire te paraqitej ai . Prandaj , Komuniteti i ketij trualli , jo vetem qe eshte teper i tronditur nga shembja e Kishes se " Shen Athanasit " , por edhe i fyer pasi nuk ju dha mundesia e mirekuptimit midis paleve si dhe zakoneve e traditave .

. Ndertimi i Kishes se Re , nuk mund te zevendesoj kishen e meparshme te " Shen Athanasit " , mbasi vec kesaj te fundit nuk ka patur me pare kishe tjeter , per me teper katolike sic pretendohet
Ndertimi i nje Kishe te Re , sic komentohet , kurrsesi nuk mund te justifikoje shuarjen e kesaj fyerje publike . Nje pranim dhe nje falje publike , nga ana e organeve qe shemben Kishen " Shen Athanasi " , do te qetesonte shpirtrat e ketij Komuniteti .

Tirane me , 27 . 08 . 2015 .
Per Komunitetin Himarjot
Stavri Marko
Per Shoqate Bregdeti :
Kryetari , Jorgo Dhrami

Thursday, February 12, 2015

"STOP", the registration of property titles for electoral effects, in the Region of Himara, without solving the Constitution the right to inherit property.


Albanian Government, in collaboration with the Municipality of Himara, Vlora District and the Office of IPRO in Vlora, has started registration of property in the area of Dhermi.

Since we want to emphasize that this attempt will fail. Residents of Himara, will not join to register their properties inherited from fathers and grandfathers, on behalf of the oligarchy and the Albanian Mafia, connected with the structures of the Albanian state.

This project, conflicts, the OSCE  - EU Project of 2011, for the registration of property titles, in the coastal area, Llogara - Xare 1.5 million euros fund.

One of the funders of this projec, is Greece, which has a direct interest in the progress of the process of registration of property titles, because in this area live around 80% ethnic Greek.

The project of the Albanian Government aims:


1. legalize lands distributed by Law 7501 as in 1992 and 2013.

2. legalize titles to the oligarchs and the Albanian Mafia.

3. To colonize Himara, and to break the ethnic balance between Greeks and Albanians, which can not be tolerated by the UN, OSCE and EU.

4. To register land looted, of the community and the Orthodox Church, on behalf of the Mafia and the oligarchy.

5. In this project are included personalities of the Albanian state that have a direct interest to build tourist villages,, the most powerful oligarchs of Albania, who have under control the media, politicians of all parties, prosecutors and judges who want to teach looted property Himara Region.

6. The project has a powerful effect electoral votes legislated for purchased of voters who have illegally taken land that did not belong to their families, and are selling on the black market.Related: 

http://eeas.europa.eu/delegations/albania/press_corner/all_news/news/2011/20110721_01_en.htm 
http://www.panorama.com.al/2011/07/22/regjistrimi-i-pronave-ne-bregdet-perfitojne-60-mije-pasuri/


http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=215486

Wednesday, February 11, 2015

"STOP", regjistrimit te titujve te pronesise per efekte elektorale, ne Rajonin e Himares, pa u zgjidhur me Kushtetute e drejta e prones se trasheguar.

 Qeveria shqiptare, ne bashkepunim me Bashkine e Himares, Qarkun e Vlores si dhe me Zyren e ZRPP ne Vlore, ka filluar regjistrimin e pronave ne zonen kadatsrale Dhermi.

Qe ne villim duam te nenvizojme se kjo perpjekje do te deshtoje. Banoret e Himares, nuk do te bashkoheshin te regjistronin pronat e tyre te trasheguara nga baballaret dhe gjysherit, per llogari te Oligarkeve dhe Mafias Shqiptare, te lidhur me strukturat e larta te Shtetit Sqhiptar.

Ky projekt, bie ndesh me Projektin e OSBE - BE, per regjistrimin e titujve te pronesise ne zonen bregdetare Llogara - Xare me fondin 1,5 milion euro.

Nje prej financuesve te ketij projekti eshte Greqia, e cila ka interesa te drejteperdrehta per mbarevajtjen e procesit te regjistrimit te titujve te pronesise, pasi ne kete zone jetojne rreth 80% greke etnike.

Projekti i Qeverise Shqiptare, ka per synim:

1. Te legjitimoje tokat e shperndare me Ligjin 7501 si ne vitin 1992 dhe ne 2013.

2. Te "Ligjeroje" tituj pronesie per Oligarket dhe Mafian Shqiptare.

3. Te kolonizoje Himaren dhe te prishe balancat etnike mes grekeve dhe shqiptareve, gje qe nuk mund te tolerohet nga OKB, OSBE dhe BE. 

4. Te regjistroje toka te grabitura kullota dhe Livadhe te komunitetit dhe te Kishes Orthodokse, per llogari te mafias dhe oligarkise.

5. Ne kete projekt jane te perfshire personalitete te larta te shtetit shqiptar qe kane interesa te drejtepredrejta per te ndertuar fshatra turistike, , oligarket me te fuqishem te shqiperise, qe kane nenkontroll median, politikane te te gjitha paleve, prokurore dhe gjykates qe duan te ligjerojne prona te rabitura te Rajonit te Himares.

6. Projekti ka efekt te fuqshem elektoral, per te ligjeruar vota te blera prej votuesve te cilet kane mare padrejtesisht toka qe nuk i perkasin familjeve te tyre, dhe po i shesin ne tregun e zi.

Komuniteti Himariot

http://eeas.europa.eu/delegations/albania/press_corner/all_news/news/2011/20110721_01_en.htm 

https://www.change.org/p/the-european-commission-the-land-in-himara-belongs-to-the-people-of-himara-land-and-property-registration-now